Sporthypnose Eindhoven- een goed bewaard geheimsporthypnose eindhoven

Mike Tyson liet zich voor hij de ring inging in hypnose brengen. Hij kreeg dan te horen dat hij de killing machine was. Hij handelde alleen nog vanuit zijn onderbewuste en werd niet meer geremd door het bewustzijn.Het voorbeeld van Tyson toont direct aan welke risico’s eraan kleven om bij topsport gebruik te maken van hypnose. Je zag dat Tyson ook echt een killing machine werd toen hij dat oor afbeet in een wereldtitelgevecht met Evander Holyfield in 1997.

Tyger woods heeft al zijn hele carriere gebruikt gemaakt van (zelf-) hypnose om - zoals hij dat noemt- "in the zone" te komen. Hij kan zich dan volledig afsluiten van zijn omgeving; hij visualiseert de perfecte slag en voert deze vervolgens "vanzelf" uit, zonder dat hij erover na hoeft te denken. De perfecte slag zit helemaal opgeslagen in zijn onderbewustzijn.

  • "Ik was niet scherp vandaag"
  • "Het voelde niet goed deze wedstrijd"
  • "Ik kwam maar niet in mijn flow" 

Contact met het onderbewuste

Er zijn verschillende manieren om iemand in hypnose te brengen. Het gaat erom dat de hypnotiseur contact maakt met het onderbewuste. Daarvoor heeft hij wel een minimale vorm van medewerking nodig van de persoon in kwestie. Ieder mens heeft een soort firewall. Dat is het bewustzijn. Als ik jou op straat om honderd euro vraag, trapt jouw bewustzijn op de rem. Maar jij hebt de capaciteit in huis om mij honderd euro te geven. Onder hypnose ben je de rem van het bewustzijn kwijt. Als ik je dan om die honderd euro vraag, geef je het gewoon. In die staat kan een sporthypnotiseur iemand heel veel laten doen. Maar geen dingen die tegen zijn diepere normen en waarden ingaan.

In alle takken van sport
Sporthypnose is toepasbaar in alle takken van sport, ook als je bijvoorbeeld met teamgenoten moet communiceren op een voetbalveld. “Als je iemand onder hypnose opdraagt dat hij volledig open moet staan voor communicatie, wordt ook dat alleen maar beter. Het is prima mogelijk om te communiceren onder hypnose. Het gaat erom dat je de remmingen van het bewustzijn weghaalt, waardoor een voetballer niet meer wordt afgeleid door allerlei andere dingen, zoals bijvoorbeeld het publiek.”

Hypnose is niet alleen geschikt om iemand in een wedstrijd beter te laten presteren. Je kunt er ook sneller allerlei technieken mee onder de knie krijgen. Leren doe je bewust, maar je kunt aangeleerde technieken in het onderbewustzijn bijsturen. Als je bijvoorbeeld een golfswing wil aanpassen, kun je dat doen door iemand in hypnose te laten visualiseren wat hij moet doen. Je kunt de beweging dan opslaan in het celgeheugen. Met hypnose kun je binnen tien tot vijftien minuten het spiergeheugen aanpassen.

Altijd je beste wedstrijd spelen

Je kent het wel; goed getraind, goed geslapen, en toch een vreselijke prestatie neergezet... Terwijl het de vorige keer met de dezelfde voorbereiding fantastisch ging. Vaak voel je al na 2 minuten hoe je prestatie zal zijn. Met (zelf-) hypnose kun je je lichaam en je geest terug brengen in de toestand van de beste wedstrijd die je ooit gespeeld hebt.  

Bel of mail ons voor Sporthypnose in Eindhoven.