migraine hypnose eindhovenHet behandelen van chronische migraine hoofdpijnen door middel van hypnose en hypnotherapie is een alternatief voor het slikken van medicijnen die, als ze al werken, al snel erg duur zijn. Hypnose helpt je echter niet enkel bij migraine, maar bij allerlei vormen van pijn in het hoofd waaronder chronische en sporadische hoofdpijnen.

Lijd je aan migraines? Hebben aanvallen van hoofdpijn een grote negatieve impact op je leven? Wil je de controle over je leven terugpakken en de pijn leren verdrijven? Neem dan vandaag nog telefonischof per mail contact op. Onze migraine behandeling door middel van hypnose en hypnotherapie is bewezen effectief en heeft al talloze anderen blijvend geholpen. Contactgegevens

Migraine & hypnose - behandeling met hypnotherapie

Migraine kan goed worden behandeld. Huisartsen en specialisten schrijven vaak medicijnen voor, de zogenaamde triptanen. Triptaan werkt in het begin van een aanval en voorkomt dat deze zich doorzet. Toch is er een groep patiënten die veelvuldig last hebben van aanvallen (chronische migraine).

Uit studies is gebleken dat hypnose en hypnotherapie een goede uitwerking kan hebben op deze groep patiënten. Hierbij werd het effect van hypnose vergeleken met de voorgeschreven medicatie (prochlorperazine/stemetil). Een groep van 47 deelnemers werd in twee aparte groepen verdeeld. Eén groep van 23 deelnemers ondergingen hypnose en 24 deelnemers gebruikten medicijnen. Van de 23 deelnemers in de hypnosegroep rapporteerden 10 deelnemers dat de migraine gestopt was, dit in tegenstelling tot 3 deelnemers in de groep die medicijnen ontvingen.

Indien er geen ernstige, medische reden is voor je hoofdpijn of migraine en er niets aan te doen is buiten medicatie en rust nemen, is hypnosetherapie zeker iets voor jou. Maar let op; hypnose is pas een optie als je migraine medisch onderzocht is, en het zeker is dat er geen lichamelijke oorzaken (zoals ziektes) zijn die de hoofdpijn veroorzaken.

Behandeling van migraine

De behandeling met hypnose of hypnotherapie bestaat uit het beperken van triggers die tot een aanval kunnen leiden en eventueel pijnbestrijding. Daarnaast wordt de cliënt aangeleerd om de aanval onder controle te krijgen door de pijnklachten te elimineren. 

“Zonder brein geen pijn”. De interpretatie van pijn gebeurt in onze hersenen, maar de beleving van pijn kan beïnvloed worden door hypnose. Bij chronische pijn heeft de pijn geen functie. Tijdens een hypnosesessie vragen we je onderbewuste dan ook om die pijnsignalen niet meer door te geven. Enkel indien er geen reden meer is om pijn te hebben, schakelen we met hypnose dat signaal uit. Dankzij hypnose kan je hoofdpijn of migraine dragelijk genoeg worden om er nog mee te kunnen functioneren, de pijn wordt minder hevig en je hebt weer controle over jezelf. In sommige gevallen verdwijnen de hoofdpijnen en de migraineaanvallen volledig.